Artikelbild 26 okt 2015

IT-kluster i Masthusens nybyggda och fyllda kontorslokaler

Nu har Diligentia välkomnat de två senaste hyresgästerna till Masthusen i Västra Hamnen; det Apple-auktoriserade serviceföretaget Mcare samt mjukvaruutvecklaren Anima. I huset och grannhuset bor sedan tidigare IT-bolag som IBM, Evry, Softronic, men också Kronofogden och Diligentia finns på plats. Service, bostäder och butiker finns i kvarteren med apotek, Skånes bästa ICA Maxi, systembolag, restaurang, café, frisör och gym. 

- Vi har inte medvetet riktat oss mot it-bolag, men visst är det tydligt att företag som ligger i framkant vad gäller utveckling och nytänkande värdesätter nya flexibla lokaler med högt ställda miljökrav i ett attraktivt läge,säger Andreas Ivarsson. Högt miljöklassade kontorshus, kostnadsfri bilpool och lånecyklar är också viktiga ingredienser i sammanhanget. Vi kan konstatera att intresset för Masthusen och Västra Hamnen är fortsatt stort.

Största hyresgäst i området är sedan tidigare IBM och Kronofogden med sina 150 medarbetare vardera. Stora är även nyinflyttade Anima AB, som på 1 600kvadratmeter jobbar med mjukvaruutveckling, it-konsulting och teknik för det uppkopplade hemmet. Med Anima, som är ett nystartat bolag, har man tillfört Malmö och Västra hamnen nya arbetstillfällen.

-När vi satte spaden i marken för den nya stadsdelen Masthusen var en viktig parameter att skapa en blandad stad som lever dygnet runt, säger Andreas Ivarsson, Diligentias marknadsområdeschef i Malmö. Nu finns det vi lovade i verkligheten.

Fortsatta expansionsplaner i Malmö
En nära relation och tätt samarbete med kunderna i kombination med att långsiktigt förvaltafastigheter är grunden för Diligentia. Framöver har man ambitionen att tillföra Masthusen än fler bostäder, gärna hyresrätter, samt nya verksamheter. Till detta har Diligentia också en tydlig expansions- och investeringsstrategi, som går ut på att växa i Malmö- och Öresundsregionen.

För mer information kontakta:
Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef i Malmö
andreas.ivarsson@diligentia.se, 073-830 63 41
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, Diligentia
katarina.nore@diligentia.se, 073-944 72 04