Artikelbild 26 mar 2014

Diligentia säljer ett kvarter bostadsbyggrätter i Masthusen till Hökerum Bygg

Diligentia arbetar sedan ett antal år med att utveckla stadsdelen Masthusen i Västra
Hamnen i Malmö. Masthusen blir Nordens första BREEAM-hållbarhetsklassade
stadsdel, och utvecklingen sker i nära samarbete med Malmö Stad och ett antal
andra aktörer, som köpt byggrätter i området. För att berika och skapa ännu mer
liv och rörelse i Masthusen avyttrar Diligentia nu ett kvarter bostadsbyggrätter
till Hökerum Bygg.

Diligentia har nu genomfört ännu en viktig affär för Masthusen som helhet genom en försäljning av byggrätter inom ”kvarteret som omsluter det nya Masttorget, kvarter 12”,  till Hökerum Bygg. Byggrätterna kommer att leda till ca 150 nya bostäder precis i anslutning till det nyanlagda Masttorget.

-  Vi har, tillsammans med Hökerum, även tidigare genomfört en byggrättsaffär som varit gynnsam för Masthusen-området, säger Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef för Diligentia i Malmö. Hökerum är en aktör med bra genomförandekraft intygar han.

-  Vi har sålt alla lägenheter i ”Ankarparken” – vårt första projekt i Masthusen - och ser nu fram emot att få byggstarta ännu ett, säger Fredrik Ståhl, Hökerum Byggs vd. Intresset för bostäder i stadsdelen växer hela tiden och nu när den kompletteras med ytterligare service i form av apotek, systembolag, restaurang, café och gym blir det än mer attraktivt.

Diligentia har nyligen färdigställt ett nytt kontorshus intill det nyanlagda Masttorget och två
ytterligare fastigheter är på gång. Dels ett hus med äldreboende, LSS-boende samt gym och dels en fastighet med 60 hyresrätter och butiker i markplan. Samtidigt pågår exploateringsaktiviteter såsom gator och torg. Hökerum Bygg, IKANO och Riksbyggen uppför bostäder i området. När den nya levande stadsdelen står klar kommer den att innehålla arton nya kvarter med en blandning av kontor, handel, service och boende. Allt klassat enligt det internationella hållbarhetssystemet BREEAM Communities.

Diligentias nya kontorshyresgäster i området är bland andra Kronofogden, Previa och Softtronic. Man har också tillfört Västra hamnen sedan tidigare efterfrågad service via Apoteket AB, Systembolaget, ett café och en restaurang – alla grannar med Malmös bästa
ICA Maxi. 

För mer information kontakta:

Fredrik Ståhl, vd Hökerum Bygg, fredrik@hokerumbygg.se, 070-31 51 299.
Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef Malmö, andreas.ivarsson@diligentia.se, 040-20 63 41.
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, markus.pfister@diligentia.se, 08-573 657 10.

Högupplösta bilder från Masthusen finns i Diligentias pressrum på Mynewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/diligentia/latest_media