Artikelbild 13 maj 2013

Diligentia och Attendo skapar nytt äldreboende i Masthusen

Stadsdelen Masthusen, i Malmös Västra hamnen, når nu ännu en milstolpe – nämligen byggstart för ännu ett nytt hus. Största hyresgäst blir Attendo, som därmed tillför stadsdelen ett äldreboende.

Med ett 15 år långt hyresavtal ska Attendo bedriva ett äldreboende på 3 800 kvadratmeter i det nya kvarteret. Granne med Attendos äldreboende blir Frösunda Omsorg med ett LSS-boende på 600 kvadratmeter. Tillsammans kommer de båda att ge den hållbara stadsdelen en samhällsbärande funktion.

Vi är en långsiktig samhällsbyggare, och ser fram emot att Attendo, som är ett av Nordens ledande vård- och omsorgsföretag, adderar en helt ny verksamhet till Masthusen, säger Andreas Ivarsson, Diligentias marknadsområdeschef för Malmöbeståndet.

- Vi planerar ett äldreboende med 57 lägenheter för målgruppen 55 och uppåt. Att bedriva verksamhet i Nordens första miljöklassade stadsdel enligt BREEAM Communities ser vi fram emot, säger Marcus Larsson, verksamhetschef på Attendo.

Diligentia äger, utvecklar och förvaltar både kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter. Masthusen är ett Diligentia i miniatyr:

- Nu har vi både kontorsabetsplatser, en av Malmös bästa livsmedelsbutiker, Systembolaget, apotek, en skola, äldreboende, LSS-boende och restauranger i Masthusen. En blandad stad, helt enkelt, säger Andreas Ivarsson. Vi för parallellt diskussioner med ytterligare hyresgäster kring de kontor och ytor för handel och service vi både har och kommer att bygga.  

För mer information kontakta:
Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef Kontor Malmö, andreas.ivarsson@diligentia.se; 073-830 63 41.
Marcus Larsson, Verksamhetschef Attendo, marcus.larsson@attendo.se, 070-876 44 37.
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, markus.pfister@diligentia.se, 070-298 38 99.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.