Artikelbild 27 nov 2012

Apoteket öppnar butik invid torget i Masthusen

På nya Masttorget i Västra hamnens nya stadsdel öppnar Apoteket AB en ny butik. Stadsdelsservicen blir nu komplett med både livsmedel, Systembolag och Apotek. Nästa bit som ska läggas till pusslet är restauratörer och andra verksamheter, som ska göra Masttorget till en naturlig mötesplats för Västra hamnenborna.

När Diligentia nu utvecklar Masthusen i hjärtat av Västra hamnen, till en ny stadsdel med gedigen miljöprägel blir det en blandad stad med såväl företag, boende, handel och samhällsservice. Malmös mest omtyckta ICA Maxi flyttar sin butiksentré till det blivande stadsdelstorget – Masttorget – framför det nya kontorshus (kvarter 11) som nu håller på att byggas. Kronofogden blir första hyresgäst i detta hus, och flyttar julen 2013 in med sina drygt 150 medarbetare. I butiksplan öppnar ett Systembolag. Nu står det alltså klart att Masthusen också får ett apotek. Apoteket AB öppnar en fräsch butik med både stort egenvårdssortiment och receptservice. Nästan 300 kvm – byggda helt enligt Apotekets butikskoncept.

- Vi kommer att skapa ett mycket bra flöde av människor runt Masttorget när det står klart, berättar Andreas Ivarsson, Diligentias marknadsområdeschef i Malmö. Vi har ju redan ICA Maxi, Systembolaget och Apoteket på plats. För att få ett trevligt gemyt och en naturlig mötesplats ska vi nu se till att hitta entreprenörer inom mat och dryck, som är attraktiva för de människor som kommer att bo, jobba och handla i den nya stadsdelen.

- Vi tittar ständigt på olika möjligheter att utveckla verksamheten och ge våra kunder i Malmö ännu bättre service. Att vi nu kan öppna i Västra hamnen är en mycket viktig pusselbit i det arbetet säger Peter Eriksson, Etableringschef på Apoteket. Att Diligentia nu utvecklar Masthusen – mitt i Västra hamnen - är mycket välkommet och vi tror stenhårt på läget. Vi räknar med att blandningen av personer som rör sig i området är ett bra kundunderlag och vi tillför något nytt till både Masthusen och hela Västra hamnen.

Masthusen blir en stadsmiljö med gedigen miljöprägel och hållbarhetscertifiering enligt det internationella klassningssystemet BREEAM Communities.

För mer information kontakta:
Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef Kontor Malmö,
andreas.ivarsson@diligentia.se; 073-830 63 41.
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, markus.pfister@diligentia.se, 070-298 38 99.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.
www.masthusen.se | www.diligentia.se